Salade gerookte kipfilet

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

1 Schaaf met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken van de courgette. Klop 100 milliliter olijfolie, het citroenrasp en ­sap door elkaar en breng dit op smaak met zout en zwarte peper.

2 Verdeel de kipfilet en de courgette linten over de borden, besprenkel dit met de citroenvinaigrette, verdeel de basilicum eroverheen en bestrooi de salade met de parmezaan.

3 Roer de paddenstoelen ­truffeltapenade los met de 2 eetlepels olijfolie en druppel dit over de salade.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten


300 g gerookte kipfilet
2 courgettes
Rasp en sap van 1 citroen
30 g basilicum, grof gescheurd
75 g Parmezaanse kaas, geschaafd
1 eetlepel paddenstoelen- truffeltapenade
Olijfolie
Peper en zout