Salade met fricandeau, tonijn, rode ui en kappertjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak eerst de tonijnsaus; meng in een keukenmachine de tonijn met de ansjovis en eieren tot een glad mengsel. Giet het grootste gedeelte van de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper en wat citroensap. Vermeng de sla met de uiringen en wat olijfolie en verdeel over vier borden of grote schaal. Drapeer de fricandeau erop en giet een gedeelte van de tonijnsaus er overheen. Bestrooi met de kappertjes en olijven.
Lekker met vers gebakken brood of aardappelen uit de oven.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

400 g fricandeau, iets dikker gesneden
100 g tonijn in olie uit blik
3 ansjovisfilets uit blik
1 hardgekookte eidooier
100 ml extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper
sap van halve citroen
150 g gemengde sla, gewassen en gedroogd
1 rode ui, in dunne ringen
handje bladpeterselie, gehakt
1 el kappertjes
2 el zwarte olijven

Keukengerei

Keukenmachine