Salade met gerookte kip en paling

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gewassen appels met de schil in blokjes, doe ze in een grote kom en schep er het citroensap door. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de paling en de kipfilet in blokjes. Schep de appel, de bleekselderij, de paling en de kip in de kom door elkaar. Roer de yoghurt, de mayonaise, de dragon, de dille en wat zout en peper in een kom door elkaar. Schep de dressing door de salade en zet afgedekt op een koele plaats. Laat een half uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Schep de salade nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Verdeel de schoongemaakte en gewassen veldsla over een platte schaal of over?eenpersoonsborden. Schep daarop de salade en garneer met halve kerstomaatjes. Geef er geroosterd brood of knapperig stokbrood bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

2 groene appels (Granny Smith)
1-2 eetl. citroensap
2 stelen bleekselderij
100 g gefileerde gerookte paling
150 g gerookte kipfilet
1/8 dl yoghurt (125 g)
150 g mayonaise
1 theel. gedroogde dragon
2 eetl. fijngehakte dille (vers of diepvries)
zout en versgemalen peper
veldsla en kerstomaatjes om te garneren

Keukengerei

Kom Kommetje