Salade met hamrolletjes

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de ananasblokjes uitlekken, houd ongeveer de helft achter voor de garnering en snijd de rest klein. Doe de yoghurt en de roomkaas in een kom, roer glad en schep er de klein gesneden ananas door. Leg de plakken ham naast elkaar op het werkvlak.

Stap 2
Verdeel er het ananasmengsel over en strijk glad. Rol de plakken ham losjes op en snijd ze met een scherp mes elk schuin in drie stukken. Verdeel de slablaadjes over de bordjes en bedruppel met de dressing. Verdeel de gevulde hamrolletjes en de achtergehouden ananasblokjes over de sla. Garneer voor extra kleur en smaak nog met reepjes of plakjes tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

6 grote plakken gekookte Achterham
1 blik ananasblokjes (ca. 400 g)
1 bekertje Griekse yoghurt (150 g)
1 doosje verse roomkaas met kruiden (ca. 100 g)
150 g gemengde slablaadjes
sladressing
1 tomaat

Keukengerei

Vergiet Kom