Salade met kip en granaatappelpitten

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm in een pannetje de rijstazijn met de rietsuiker. Voeg knoflook en het kaneel? stokje toe en laat de suiker oplossen. Haal de marinade van het vuur, voeg de ananas toe, schep goed door en laat afkoelen.

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de kipkarbonades rondom bruin. breng ze op smaak met zout en peper en de pro?vencaalse kruiden, zet het vuur laag en laat 35 tot 40 minuten garen.

Meng de sla met de dragon en kervel. breng op smaak met zout en peper en druppel er wat notenolie en azijn overheen.

Pluk het vlees van het bot en verdeel dit met de gemarineerde ananas over de sala?de. Garneer met de granaatappelpitten.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

4 kipkarbonades
25 g roomboter
0,5 eetlepel Provencaalse kruiden
1 halve rijpe ananas, ontdaan van harde kern en in blokjes gesneden
250 ml rijstazijn
100 g rietsuiker
Kaneelstokje
2 takjes dragon
1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
150 g gemengde frisee salade
Scheutje azijn
Scheutje notenolie
4 takjes kervel
2 eetlepels granaatappelpitten (eventueel uit de diepvries)