Salade met pat? en cranberrysaus

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de pat? in plakken van 1 cm dik en leg ze naast elkaar een half uurtje in de diepvries, zodat er mooie blokjes van gesneden kunnen worden. Snijd de plakken pat? in blokjes van 1×1 cm. Schep de helft van de blokjes op een bord, bestrooi ze met het paprikapoeder en schud tot ze er rondom mee bedekt zijn. Schud de resterende pat?door de peterselie. Zet deze tot gebruik in de koelkast.

Stap 2
Roer voor de saus de cranberrysaus, het citroensap, wat zout en peper en de olie in een potje of kommetje door elkaar.

Stap 3
Verdeel de sla over de bordjes. Verdeel daarover de ‘rode’ en de ‘groene’ pat?blokjes. Bestrooi met de cashewnoten. Geef de cranberrysaus apart en serveer met knapperig brood en boter.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

300 gram roompat? aan ??n stuk
1 eetl. paprikapoeder, mild
2 eetl. fijngehakte peterselie
100 gram geroosterde cashewnoten
100 gram veldsla of rucola
Voor de saus:
4 eetl. cranberrysaus (uit een potje)
2 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
3 eetl. (olijf)olie

Keukengerei

Kommetje