Salade van cavolo nero

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

WEETJE: *Cavolo nero is het stevige broertje van boerenkool. De Italiaanse naam betekent letterlijk zwarte kool, vanwege het donkergekleurde blad. De groente groeit het beste bij koel weer en is daardoor hartje zomer niet verkrijgbaar.

Verwarm de rookworst. Laat deze afkoelen en snijd de worst in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de steeltjes van de champignons en leg de champignons met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de rozemarijn met de knoflookolie en besprenkel de champignons hiermee. Bestrooi de champignons met peper en zout en bak ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

Snijd de cavolo nero in repen en verdeel deze over de borden.
Meng alle ingrediënten voor de dressing met de staafmixer en giet er langzaam de zonnebloemolie bij.

Besprenkel de cavolo nero met de dressing en schep de dubbel gedopte tuinbonen eroverheen. Verdeel de zuurkool en voeg vervolgens de champignons toe. Besprenkel het nog eens met de dressing.

Leg de plakjes rookworst eroverheen en maak het gerecht af met de zoetzure augurk en wat gehakte peterselie.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 1 rookworst
- 250 g champignons
- 50 ml knoflookolie
- 1 takje rozemarijn, de naaldjes gehakt
- 100 g cavolo nero
- 100 g tuinboontjes, gekookt en dubbel gedopt
- 150 g verse zuurkool
- 2 zoetzure augurken, in blokjes
- 1/2 bosje platte peterselie, gehakt
- Peper en zout

VOOR DE DRESSING:
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1/2 bosje platte peterselie
- 1 eetlepel paddenstoelen-truffeltapenade
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 100 ml zonnebloemolie