Salade van groene asperges en lamskoteletjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.

Snijd van de asperges de onderste 2 centimeter af en kook ze in circa 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.

Verwarm de ovengrill. Leg de tomaatjes op een bakplaat en bestrooi ze met zout en peper. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze 5 minuten onder de grill.

Klop de azijn met de olijfolie los en schep dit met de asperges, tomaatjes, olijven en basilicum door. Breng verder op smaak met zout en peper.

Verwarm de grillpan. Wrijf de koteletjes in met zout en peper en wat olie. Gril ze in circa 2 minuten per kant mooi bruin.

Leg op elk bord een bergje salade en leg er twee of drie lamskoteletjes bij. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over. Lekker met versgebakken brood.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

8 ? 12 dunne lamskoteletjes van het lamsrack
500 g groene asperges
8 mini trostomaten
zout en versgemalen peper
1 el balsamicoazijn
3 el extra vergine olijfolie
handje basilicum
2 el taggia olijven
stukje parmezaanse kaas

Keukengerei

KookpanVergietGrillpan

Producten voor Salade van groene asperges en lamskoteletjes