Salade van voorjaarsgroenten met gerookte kip en krokant spek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Brunch
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de goed gewassen worteltjes in plakjes van 0,5 cm dik. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Laat de doperwtjes ontdooien. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de kipfilet eerst in plakjes en daarna in blokjes. Bak de plakjes spek krokant uit en verkruimel ze grof. Roer de mayonaise, de cr?me fra?che en een scheutje van het citroensap door elkaar en breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper.

Stap 2
Breng ruim water met zout aan de kook en laat de wortel, de bloemkool en de doperwtjes in circa 5 minuten beetgaar worden. Giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken. Bedruppel de groenten met wat citroensap. Schep de groenten, de kip, de spekjes en de saus in een grote kom goed door elkaar. Bekleed de binnenkant van een ronde glazen schaal met plastic folie. Druk de salade goed aan en dek af met de overhangende folie. Zet tot gebruik in de koelkast.

Stap 3
Leg de slablaadjes op en platte schaal. Zet de omgekeerde ronde vorm in het midden en stort de salade op de schaal. Lekker met brood naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

100 gram ontbijtspek in plakjes
1 gerookte kipfilet
1 bos worteltjes
1/2 bloemkooltje
250 gram doperwtjes (diepvries)
1 grote rode paprika
4 eetl. mayonaise
2 eetl. cr?me fra?che
sap van 1 citroen
2 theel. kerrie
zout en peper
slablaadjes

Keukengerei

Koekenpan Kom Kookpan Vergiet Ronde glazen schaal Platte schaal