Salmorejo met blokjes geroosterde Serranoham

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de tomaten met het broodkruim in een keukenmachine en draai er een fijne puree van. Voeg de geperste knoflook toe, een snuf zout en terwijl de machine nog loopt druppelsgewijs de olijfolie.

Giet het mengsel in een grote kom en roer de azijn erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje poedersuiker. Laat het geheel minimaal een paar uur doorkoelen.

Rooster de serranoham op de plancha* boven de barbecue krokant en laat dit afkoelen.

Serveer de Salmorejo met de blokjes serranoham en verkruimeld ei.

Bron: Proef 4 2013

Ingrediënten

100 g serranoham, in kleine blokjes
2 eieren, hardgekookt en verkruimeld
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels sherryazijn
Peper en zout
1 kg Tasty Tomtomaten, grof gesneden
100 g stevig wit brood, verkruimeld
10 eetlepels goede olijfolie
Poedersuiker