Sandwiches van roomboterkoekjes

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussendoortje
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem, suiker, vanille-aroma,
roomboter, eidooier en het zout en kneed
hier een mooi deeg van.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit op
een met bloem bestoven aanrecht.
Steek zoveel vormpjes uit als je kunt.

Smeer de vormpjes in met het eiwit.
Leg ze op een met bakpapier beklede
bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.

Maak sandwiches door de helft van de koekjes
royaal te besmeren met roomkaas en een jam
naar keuze. Leg er telkens een koekje bovenop.

Ingrediënten

280 g bloem
180 g witte basterdsuiker
scheutje vanille-aroma
mespuntje zout
1 ei, gesplitst
225 g roomboter, op kamertemperatuur
150 g roomkaas
150 g jam naar keuze