Saucijzenbroodjes met Marokkaans gehakt

  • 12 personen
  • Zeer makkelijk
  • 0-20 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Hak de rozijnen, pijnboompitten en de gedroogde pruimen grof.

Meng ze met alle andere ingredi?nten en kneed goed door. Het gehakt is nu klaar voor de saucijzenbroodjes.

Saucijzenbroodjes zijn heel gemakkelijk te maken. Verwarm de oven voor op 220 ?C en laat het bladerdeeg ontdooien.

Bestuif het aanrecht en een deegroller met wat bloem. Schort verplicht!

Rol het bladerdeeg wat uit, zodat het straks mooi rijst.

Snijd een stukje deeg af ter grootte van het vormpje en leg een lepel gehakt in het midden. Dek af met een deegplakje en druk de plakjes deeg goed vast.

Pak je favoriete uitsteekvormpje en steek het saucijzenbroodje uit. Herhaal met verschillende soorten gehakt en vormpjes.

Bestrijk de ?broodjes? met wat eigeel, leg ze op een met bakpapier bekleed rooster en bak de saucijzenbroodjes 20 tot 25 minuten in de oven.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

500 g gehakt half-om-half
1 ei
2 tenen knoflook, geperst
50 g rozijnen
50 g pijnboompitten
50 g gedroogde pruimen
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels ras el hanout
1 eetlepel gembersiroop