Scampi in Gandaham

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de plakken ham in de lengte en vouw de hamrepen zo om dat ze net zo breed zijn als de garnalen lang. Roer de mayonaise en de knoflook door elkaar. Bestrijk de plakken ham dun met de knoflookmayonaise.

Stap 2
Verwijder de stelen van de rucola en verdeel de blaadjes over de ham. Leg op elk plakje een scampi en rol losjes op. Leg de bieslooksprieten kort in warm water om ze soepel te maken en bind elk scampipakketje met een bieslookspriet dicht.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

6 plakken Gandaham
2 eetl. mayonaise
1 klein teentje knoflook
1 bosje rucola
12 gepelde reuzegarnalen of scampi
12 sprieten bieslook

Keukengerei

Kommetje