Schnitzelreepjes met mango-avocadosalsa

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Limoen wassen, de schil afraspen en de limoen uitpersen. Mango en avocado schillen, halveren, pitten verwijderen en in piepkleine blokjes snijden. Deze met elkaar vermengen en er drie eetl. limoensap door scheppen tegen het verkleuren.

Stap 2
Radijsjes schoonmaken, wassen, droog deppen en ook in piepkleine blokjes snijden. Lente-uitje schooonmaken. Stengel en uitje heel fijn snipperen. Pepertjes wassen halveren, pitjes verwijderen en zeer fijn snipperen. Knoflookteentjes pellen en uitpersen. Alles, samen met de gehakte koriander, de limoenrasp, 1 eetl. poedersuiker en zout en peper naar de smaak door de blokjes mango en avocado scheppen. Deze salsa een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan.

Stap 3
Schnitzels in reepjes van 1 cm breed snijden, hier peper en zout door wrijven en met bloem bestuiven. Scheut olie verhitten en hierin de reepjes in circa 4 minuten al omscheppend gaar bakken.

Stap 4
Vlees over vier borden verdelen. De salsa ernaast scheppen, mooi geserveerd op een blad met ijsbergsla. Geef er basmati-rijst bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr.7

Ingrediënten

500 g ongepaneerde runderschnitzels
1 limoen
zout en peper
1 rijpe mango
1 rijpe avocado
8 radijsjes
1 lente-uitje
1 rood pepertje
1 teentje knoflook
2 eetl. gehakte korianderblad
bloem, poedersuiker en arachideolie
eventueel ijsbergsla voor de presentatie
basmati-rijst

Keukengerei

Rasp Citruspers Knoflookpers Koekenpan