Schnitzels met bieslooksaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur in circa 5 minuten per kant goudbruin. Breng voor de saus het water met de room en het kruidenbouillontabletaan de kook. Breng de saus met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, peper en citroensap of azijn. Roer kort voor het serveren de in ringetjes geknipte bieslook door de saus. Geef de saus apart bij de schnitzels om te voorkomen dat het knapperige korstje daarvan zacht wordt.
Lekker met aardappelpuree of pasta en bijvoorbeeld doperwtjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

4 gepaneerde schnitzels
40 gram braadboter
Voor de saus:
1/8 liter water
1/8 liter kookroom
1/2 kruidenbouillontablet
allesbinder of aangeroerde ma?zena
zout en versgemalen peper
scheutje citroensap of azijn
1 bosje bieslook

Keukengerei

Koekenpan Steelpan