Short ribs

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de short ribs op kamertemperatuur komen en verwarm de oven of barbecue op 130 graden.

Meng peper, zout en komijn door elkaar en besmeer hiermee de short ribs. Smelt 25 gram boter met 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de short ribs fel aan.

Leg de short ribs in een ovenschaal en zet deze 5 uur in de oven of bak de short ribs indirect op de barbecue met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van 90 graden.
Besprenkel de snijkanten van beide helften flespompoen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Leg de pompoenhelften de laatste 40 minuten bij de short ribs in de oven of op de barbecue. Laat ze afkoelen en lepel het vruchtvlees uit de schil.

Maak ondertussen een barbecuesaus door alle ingrediënten goed te mengen. Zet de oven- of barbecuetemperatuur op 180 graden, besmeer de short ribs met de barbecuesaus en plaats ze nog 15 minuten terug in de oven. Het vlees valt nu bijna van het bot en heeft een kerntemperatuur van 85-90 graden.

Serveer de short ribs met een kannetje barbecuesaus en een flinke lepel zacht geworden vruchtvlees van de pompoen.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

1 kilo mooi doorregen short ribs, schoongemaakt door de Keurslager
Peper, zout
3 theelepels komijn
Olijfolie
1 flespompoen, in de lengte gehalveerd en ontpit
Boter

VOOR DE SAUS:
3 tenen knoflook, gepeld en gehakt
4 eetlepels worcestersaus
4 eetlepels oestersaus
5 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels honing
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels tabasco
4 eetlepels wittewijnazijn