Slaatje van mini aardappeltjes en mayonaise

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de koekenpan en leg de plakjes spek erin, bak ze zachtjes tot ze krokant zijn en laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier.

Stap 2
Verwarm de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron tot ze helemaal gaar zijn of kook ze een paar minuten in een pannetje met water. Doe ze over in een vergiet en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn.

Stap 3
Hak de peterselie en de eieren ondertussen fijn. Vermeng de krieltjes met de peterselie, eierkruim en mayonaise en verkruimel de krokante spek erboven. Proef of er nog zout en peper door moet.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

100 g ontbijtspekplakjes
1 zak voorgekookte minikrieltjes van 450 g
2 takjes peterselie
2 hardgekookte eieren
4 el mayonaise
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan Vergiet Kom