Soesjes met mascarponebasilicumvulling

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng het water met de boter en zout aan de kook. Voeg in een keer de bloem toe en roer met een houten lepel stevig tot de deegbal van de bodem loslaat. Zet het vuur uit en klop met een garde de eieren een voor een door het beslag. Klop stevig, dit gaat makkelijker met een elektrische mixer. Voeg pas weer een ei toe als de vorige helemaal is opgenomen.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C en zet een bakje water op de bodem van de oven. Bedek een bakplaat met bakpapier en doe het beslag over in een spuitzak. Met twee lepels kleine bergjes maken kan ook. Spuit kleine balletjes op het bakpapier, met genoeg tussenruimte voor het rijzen. Strooi de kaas over de bolletjes en bak de soezen in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en bruin. Open de ovendeur niet tussendoor anders zakken de soezen in!

Stap 3
Laat de soezen op een rooster afkoelen. Maal ondertussen in de keukenmachine de mascarpone met zout en peper en basilicum tot een smeu?ge room. Doe over in een spuitzak met dunne spuitmond en vul de soezen. Zet ze voor serveren koel.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

Voor de soesjes:
1/4 l water
60 g boter
snuf zout
190 g bloem, gezeefd
4 eieren
bakpapier
50 g geraspte belegen kaas
Voor de vulling:
150 g mascarpone
zout en peper
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes

Keukengerei

garde houten lepel elektrische mixer bakpapier spuitzak keukenmachine