Soesjes met notenijs en chocoladesaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan het water met de boter en zout aan de kook. Voeg in ??n keer de bloem toe en blijf roeren tot het deeg een bal wordt die van de bodem loslaat. Doe het deeg over in een schaal en roer de eieren er ??n voor ??n stevig door tot een glanzend en soepel deeg. Verwarm de oven voor op 225?C. Schep het deeg over in een spuitzak met kartel of gladde spuitmond en spuit 12 soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de soesjes zit. Zet een bakje kokend water onder in de oven en bak de soesjes in het midden van de oven in circa 15-20 minuten gaar en bruin. Open de deur niet tijdens het bakken anders storten de soesjes in! Laat de soezen iets afkoelen en snijd ze dan horizontaal doormidden. Verwarm de chocolade met de slagroom al roerende tot een saus. Schep met een kleine ijsbolletjestang bolletjes ijs en rol ze even door de gehakte nootjes. Vul de soesjes met het ijs. Leg op elk bordje 3 soesjes en giet er de warme chocoladesaus over. Serveer direct.

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

250 ml water
60 g boter
snuf zout
190 g bloem, gezeefd
4 eieren
100 g pure chocolade
100 ml slagroom
? l slagroomijs
2 el walnoten en pistachenoten, fijngehakt

Keukengerei

Spuitzak, ijsbolletjestang