Spaans stokje met serranoham en blauwe kaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de baguettes doormidden en de helften horizontaal doormidden. Snijd de tomaten doormidden en wrijf over elke helft brood een halve tomaat uit. Sprenkel er wat olijfolie op en bestrooi met een beetje vers gemalen peper.

Stap 2
Verdeel de ham over vier stukken brood en leg daar wat sla op. Verkruimel de kaas over de sla en dek af met de andere stukken brood. Sla er aan een kant een servet omheen en eet gelijk op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

150 g serranoham, mooi dun gesneden
2 baguettes, of 4 grote pistoletjes
2 rijpe tomaten
extra vergine olijfolie
peper
paar mooie blaadjes sla
50 g cabrales of bleu d?auvergne