Spaanse aardappelomelet

  • 10 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelplakjes en de uienringen in laagjes op een matig vuur tot ze zacht (maar niet bruin) zijn. Bestrooi iedere laag met wat Aardappelkruiden en zorg dat de schijfjes niet aan elkaar gaan plakken. Laat de aardappelen en ui vervolgens uitlekken in een vergiet en vang 3 eetlepels van de olie op. Maak de koekenpan weer schoon.

Stap 2

Klop de eieren los in een grote schaal tot ze schuimig zijn en voeg wat Aardappelkruiden toe. Doe de aardappelen bij dit mengsel en zorg dat ze helemaal onder komen te staan. Laat de schaal 15 minuten staan.

Stap 3

Doe 2 eetlepels van de opgevangen olie weer in de pan en verhit dit tot de olie gaat walmen. Voeg het aardappel-ei mengsel toe en verspreid de aardappelen snel over de pan. Temper het vuur en schud regelmatig met de pan om plakken te voorkomen. Als het mengsel aan de onderkant bruin wordt, leg dan een bord op de pan, keer de pan om zodat de omelet op het bord glijdt en doe de laatste eetlepel olie in de pan. Verhit die weer en bak de andere kant van de omelet op dezelfde wijze. Draai de omelet nog 2 tot 3 keer om, zodat ze gelijkmatig gaart.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

2 dl olijfolie
4 grote aardappelen in dunne plakjes gesneden
1 grote ui in dunne ringen gesneden
4 grote eieren
Verstegen Aardappelkruiden
Verstegen Piri Piri Saus

Keukengerei

Koekenpan Vergiet Kom Garde