Spaghetti aglio e olio

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens het voorschrift ?al dente? en giet deze af. Spoel niet na met koud water! Besprenkel de spaghetti met olijfolie.

Fruit in een hapjespan de knoflook en rode peper aan in wat olijfolie. Doe dit op zacht vuur, tot de knoflook licht gecaramelliseerd is.

Blus af met kippenbouillion en het klontje roomboter.

Voeg de spaghetti toe en roer met behulp van een pastatang alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg als laatste de gehakte peterselie toe en dien het gerecht op in kommen of diepe bordjes, eventueel met geraspte Parmezaan.

Ingrediënten

200 g spaghetti
3 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
1 rode peper, in ringetjes gesneden ontdaan van de zaadjes
2 eetlepels peterselie, gehakt
1 klontje roomboter
0,5 dl kippenbouillion
Olijfolie