Spaghetti ? la Bolognese

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Hak het spek en de champignons klein. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en laat het spek, de champignons, de ui en de knoflook omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, de kruiden en wat zout en peper toe en laat meebakken tot het gehakt niet meer rood is. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en laat de saus met het deksel schuin op de pan circa 15 minuten zachtjes koken. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en/of peper.

Stap 2
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep de spaghetti in een voorverwarmde schaal en schep er de saus over. Zet versgeraspte Parmezaanse kaas op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

100 gram reepjes rookspek
100 gram champignons
1 ui
1 teentje knoflook
2eetl. olijfolie
250 gram rundergehakt
2 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
zout en versgemalen peper
0,5 liter gezeefde tomaten uit een pak (pasata)
300 gram spaghetti

Keukengerei

Braad- of hapjespan Kookpan Vergiet Schaal