Spaghetti met spekjes en courgette

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de courgette in de lengte in plakken van 1 cm dik, de plakken in repen van 1 cm breed en de repen in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout, giet af, laat uitlekken en schep terug in de pan.

Stap 2
Verhit de olie in een koekenpan en laat de spekjes omscheppend een paar minuten uitbakken. Laat de courgetteblokjes daarna meebakken tot ze beetgaar zijn. Schep de pesto en de room door het courgettemengsel en breng verder op smaak met wat zout en peper (het spek en de kaas zijn ook zout!). Verdun de saus met een scheutje van het opgevangen kookvocht van de spaghetti. Schep het courgettemengsel en de ringetjes bosui door de spaghetti in de pan en schep de spaghetti daarna op de borden of in een voorverwarmde schaal. Bestrooi met de geraspte kaas of zet de kaas apart op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 7

Ingrediënten

200 gram magere spekreepjes
1 middelgrote courgette
2 bosuitjes
150 gram spaghetti
2 eetl. olijfolie
2 eetl. pesto (Italiaanse basilicumsaus) uit een potje
2-3 eetl. kookroom
versgeraspte Parmezaanse of belegen?Goudse kaas

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan