Speculaasijs met warme rumsaus 6 personen

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schep het ijs in een kom en laat het wat zachter worden. Verkruimel de speculaasjes in de foodprocessor of een plastic zak om de kruimels bij elkaar te houden en schep ze door het ijs. Zet opnieuw in de diepvries om het ijs weer op te laten stijven.

Stap 2
Week de rozijnen voor de saus in de rum (dat gaat het makkelijkst in de magnetron: 4 minuten op 250 Watt). Verhit de honing, de basterdsuiker, de boter en de slagroom in een glazen schaal 3-4 minuten op 500 Watt in de magnetron en roer er de rumrozijnen door. Laat de saus iets afkoelen. Schep het speculaasijs in glazen coupes en schep er de warme rumsaus over.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

3/4 l vanille-ijs
6 amandelspeculaasjes
Voor de saus:

100 g rozijnen
1 dl bruine rum (38 %)
3 eetl. honing
3 eetl. bruine basterdsuiker
50 g boter
1/8 l slagroom

Keukengerei

kom Foodprocessor Glazen schaal