Spekstrudel met romige zuurkool

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150?C. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de strudels om en om in 3 minuten bruin en leg ze in een ovenschaal. Bak ze in de oven in circa 40 minuten gaar.

Stap 2
Bak in hetzelfde braadvet de gesnipperde ui zachtjes glazig. Spoel de zuurkool af en knijp goed uit, doe het in de pan bij de uitjes en voeg de cr?me fra?che en mosterd toe. Roer goed door en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten stoven. Breng de zuurkool op smaak met peper en misschien wat zout en serveer met gekookte aardappels en de spekstrudel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

4 spekstrudels
1 el vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
400 g zuurkool
1 bekertje cr?me fra?che (125g)
1 el grove mosterd
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan Ovenschaal Kookpan