Spiesjes met biefstuk en kerstomaatjes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de biefstuk in 30 blokjes van circa 2 x 2 cm en doe ze in een kom.

Stap 2
Roer paprikapoeder, kardemom, gemberpoeder en olie door elkaar en schep de marinade door het vlees. Laat 30 minuten intrekken.

Stap 3
Rol de kerstomaatjes in het spek. Rijg aan elk spiesje 3 blokjes vlees met daartussen 2 ingepakte tomaatjes. Rooster de spiesjes op de barbecue of in de grillpan tot het vlees bruin is, bestrooi ze met wat zout en bestrijk ze als ze worden omgekeerd met de marinade. Serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

400 gram biefstuk
20 plakjes ontbijtspek
2 theel. paprikapoeder
1 theel. kardemom
2 theel. gemberpoeder
2 eetl. olijfolie
20 kerstomaatjes

Keukengerei

Kom Spiesjes