Spiesjes met garnalen in ontbijtspek

  • 10 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat 250 g grote gepelde garnalen zonodig ontdooien en dep ze droog op keukenpapier. Halveer circa 15 plakjes ontbijtspek en wikkel om elke garnaal een half plakje spek. Leg 10 houten spiesjes 30 minuten in koud water om te voorkomen dat ze verbranden. Rijg aan elk spiesje 3 ingepakte garnalen. Verwarm de ovengrill voor. Leg de spiesjes op het ovenrooster tot het spek begint te kleuren. Keer ze een keer om. Let op dat het spek niet verbrandt! De verpakte garnalen kunnen ook om en om in een hete koekenpan met een anti-aanbaklaag worden gebakken en als een hapssnack aan cocktailprikkers worden geregen. Zet desgewenst een schaaltje chilisaus als dip op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

250 g grote gepelde garnalen
15 plakjes ontbijtspek