Spiesjes met gemarineerde varkenshaas

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Gebruikt u houten spiesen om het vlees aan te rijgen, week die dan eerst minstens 30 minuten in koud water om te voorkomen dat ze later op barbecue of grill verbranden.

Stap 2
Snijd de varkenshaas in 30 blokjes van circa 2 x 2 cm en doe ze in een kom.

Stap 3
Roer de honing, het citroensap, de chilisaus en de olie door elkaar en schep de marinade door het vlees. Laat 30 minuten intrekken.

Stap 4
Snijd de schoongemaakte paprika in stukjes die iets groter zijn dan het vlees. Rijg aan elk spiesje 3 blokjes gemarineerde varkenshaas met daartussen stukjes paprika en blokjes ananas. Rooster de spiesjes op de barbecue of in de grillpan tot het vlees bruin en gaar is, bestrooi ze met wat zout en bestrijk ze als ze worden omgekeerd met de marinade. Serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

400 gram varkenshaas of kophaas
2 eetl. honing
2 eetl. citroensap
2 eetl. chilisaus
4 eetl. olijfolie
2 grote rode paprika's
20 blokjes ananas, vers of uit blik

Keukengerei

Spiesen Kom