Spiesjes met lamsgehakt

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het lamsgehakt met de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook, de citroenrasp, de kerrie, de kaneel en wat zout en peper in de kom van de foodprocessor en laat draaien tot het een glad mengsel is. Rol er met vochtige handen 10 worstjes van en rijg ze met een draaiende beweging aan de spiesjes. (Leg houten spiesje een uurtje in koud water, om te voorkomen dat ze onder de grill verbranden). Leg de spiesjes tot gebruik in de koelkast.?

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor en rooster de spiesjes af en toe omkerend in 8-10 minuten gaar en mooi bruin. Serveer met mangochutney.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

600 gram lamsgehakt
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
geraspte schil van 1/2 citroen
1 theel. kerrie
1/2 theel. kaneel
zout en versgemalen peper
metalen of houten spiesjes
olie om te bestrijken
mangochutney (uit een potje) om erbij te serveren

Keukengerei

Foodprocessor 10 spiesjes