Spruitjessoep met spekjes

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan en bak de ui hierin glazig. Bak de spruitjes ongeveer 2 minuten zachtjes mee.

2.Schenk de bouillon erbij, breng deze aan de kook en laat de spruitjes in 10-12 minuten gaar koken. Bak in de tussentijd de spekjes in een pan zonder olie of boter krokant.

3.Haal de bouillon van het vuur en doe de helft van de creme fraiche erbij. Maak er met een staafmixer een gladde soep van en breng deze op smaak met peper en zout.

4.Schep de soep in vier kommen, voeg aan elke kom een extra lepel creme fraiche toe en verdeel de spekjes eroverheen.

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten

150 g spekjes
800 ml kippenbouillon
750 g spruitjes, schoongemaakt of uit de diepvries
1 ui, fijngesneden
250 g creme fraiche
Olijfolie
Peper en zout