Stimpstamp

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak aardappelpuree op de gekozen
manier. Snijd de schoongemaakte en
gewassen andijvie in smalle reepjes
en laat goed uitlekken.
Bak de spekblokjes in de koekenpan
in de olie of de boter bruin en
knapperig.
Stap 2
Schep kort voor het serveren de
andijvie en de geraspte kaas door
de puree, breng op smaak met de
azijn en wat zout en peper en
laat kort doorwarmen. Schep de spekblokjes met het spekvet over
de stamppot.
?

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

aardappelpuree voor 2 personen,
zelfgemaakt of uit een pak
1 struikje andijvie van circa 400 g
(of 250 g gesneden andijvie)
150 g doorregen gerookte spekblokjes
1 eetl. olie of 20 g boter
100 g geraspte belegen Goudse kaas
scheutje azijn
zout en versgemalen peper
?

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan