Stoofpotje van rundvlees met bokbier

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm of vraag de Keurslager dit te doen. Snipper de uien grof. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de helft van de blokjes vlees omscheppend rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, voeg de resterende boter toe en herhaal deze procedure. Laat de ui in de braadboter omscheppend licht kleuren. Voeg de tomatenpuree toe
en laat kort meebakken. Voeg de azijn, de laurierblaadjes en de bloem toe en roer goed. Voeg het bier toe en breng al roerend aan de kook. Voeg het vlees met het uitgelopen vocht toe en
bestrooi met wat zout en peper. Schep goed om en laat met een deksel op de pan op laag vuur 2-2,5 uur stoven (de saus mag niet koken). Voeg zonodig een extra scheutje water toe als het vlees te droog mocht worden.

Stap 2
Breng de saus op smaak met de mosterd en zonodig wat zout en/of peper.

Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

750 g riblappen
2 uien
60 g braadboter
1 blikje tomatenpuree
1 eetl. azijn
2 laurierblaadjes
1 eetl. bloem
1 flesje bokbier
zout en versgemalen peper
1 eetl. mosterd

Keukengerei

Braadpan Schuimspaan