T-bone

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Wrijf de t-bone rondom in met olijfolie (kwaliteit: extra persing) en dan met grof gemalen peper en zeezout.

Verwarm de oven op 120?C.

Schroei het vlees rondom dicht op de grill of grillpan. Prik een kernthermometer in het vlees en gaar in een braadslee in de oven tot een kern van 48?C langzaam door. Prik de punt van de kernthermometer in het midden (kern) van het vlees.
Of bereid de t-bone op de barbecue: 200 ?C voorverwarmen, rondom dicht schroeien (boven de kolen, zone direct) en indirect verder garen (niet boven hete kolen) tot een kern van 48 ?C (net ros?).

Laat het vlees +/- 5 min rusten in aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich goed kunnen verdelen en het vlees nog een paar graden door gaart.

Eventueel: snijd het vet na het braden van de t-bone. Maak hier kleine blokjes van en braad deze uit tot krokante kaantjes. Serveer deze bij het vlees.

Bron: Feestdagenfolder

Ingrediënten

800 gram ? 1 kg T-bone (aan 1 stuk)
Olijfolie, zwarte peper en zeezout naar smaak

Keukengerei

Vleesthermometer