Taartje van courgette en ricotta

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Besmeer de plakken courgette met 2 eetlepels olijfolie en gril ze kort in een grillpan. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in van 20 cm doorsnee en beleg de bodem eventueel met bakpapier. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm met driekwart van de courgette.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de spinazie. Laat vervolgens goed uitlekken in een zeef en snijd het in kleinere stukjes.

Klop de eieren en de eiwitten los met de ricotta, de oregano en de pecorino. Roer er de spinazie doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Schep er de verkruimelde witte kaas doorheen en giet het mengsel in de met courgette bekleedde vorm. Leg de plakjes overgebleven courgette hier bovenop en zet het geheel onderin de oven. Bak 60-75 minuten en controleer met een sateprikker of het goed is gestold.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

30 g jonge bladspinazie
3 eetlepels olijfolie
500 g ricotta
2 eieren
2 eiwitten
2 courgettes, in de lengte in dunne plakken
1 theelepel oregano
100 g witte kaas (bijvoorbeeld feta), verkruimeld
3 eetlepels geraspte pecorino
Boter om in te vetten