Taco met gebraden spek en bonen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak nog een minuut zachtjes mee. Voeg de spekblokjes, tomaten en bruine bonen toe en laat alles circa 5 minuten doorwarmen. Schep er als laatste de verse kruiden door. Warm de tacoschelpen ondertussen in de oven op volgens de gebruiksaanwijzing en vul ze met het spek/bonen mengsel. Serveer met een lepeltje zure room. Lekker met een knapperige salade.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

250 g gebraden spek, in kleine blokjes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
mespunt chilipepervlokken
4 trostomaten, in blokjes
1 blik bruine bonen, uitgelekt (400 g)
2 el koriander of peterselie, gehakt
8 ? 12 tacoschelpen
4 el zure room

Keukengerei

Hapjespan of wok