Tartaartjes met courgette en paprika

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gewassen courgette in
de lengte doormidden en snijd
de helften in plakjes van 0,5 cm
dik. Snijd de paprika’s in kwarten,
verwijder de zaadlijsten en de
zaadjes en snijd de kwarten in
repen van 0,5 cm breed. Snipper
de ui grof.
Stap 2
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgette,
de paprika, de ui en de kruiden
omscheppend tot het mengsel
begint te kleuren. Bestrooi met
wat zout en peper, blus af met
de bouillon en de azijn en laat
met het deksel op de pan
5-10 minuten stoven.
Stap 3
Bak intussen de tartaartjes op
de gebruikelijke manier in wat
braadboter aan beide kanten
bruin, bestrooi ze met wat zout
en peper, schep ze op de borden
en schep er het groentemengsel
bij. Lekker met rijst, pasta,
aardappelpuree of bruin brood.
?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

4 tartaartjes
1 flinke courgette
3 grote paprika's (bij voorkeur
een rode, een gele en een
oranje)
1 grote ui
4 eetl. (olijf)olie
1 theel. gemengde gedroogde
Italiaanse kruiden
zout en versgemalen peper
1/8 lt bouillon, gemaakt met
2 theel. bouillonpoeder
1 eetl. blanke azijn
25 gram braadboter

Keukengerei

Koekenpan