Tarte tatin van appel met bacon

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een diepere, kleine taartvorm in met boter.

Laat de rest van de boter smelten in een koe?kenpan en bak de appeltjes heel kort snel bruin.

Schik de appelpartjes op de bodem van de taartvorm en verdeel er de plakjes bacon over? heen. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn en laat het geheel 15?-20 minuten bakken in de oven.

Neem de tarte tatin uit de oven, laat even af? koelen, plaats een bord op de bakvorm en keer om. Bestrooi de tarte tatin met maanzaad en se? samzaad en presenteer met een plukje rucola.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

4 appels, klokhuis eruit, gehalveerd en in plakken
12 plakjes bacon
40 gram boter
25 g rucola
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel sesamzaad