Tataki van tonijn met rettich en soja?gembervinaigrette

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in stukjes van ongeveer 5 centimeter.
Bak deze snel om en om in een pan aan en bestrooi ze met de zwarte sesamzaadjes, zout en peper.
Zet de tonijn vervolgens koud weg.
Meng voor de vinaigrette de twee soorten olie met de sojasaus en de koriander.
Snijd de tonijn in plakjes en leg deze op een bord. Maak de rettich aan met een beetje van de vinaigrette en leg deze ook op het bord. Bestrooi het geheel met wat koriander.
Serveer het voorgerecht met chopsticks (eetstokjes) en de vinaigrette apart in een kommetje.

Bron: Proef 2 2012

Ingrediënten

250 g tonijn
halve rettich, in zeer dunne reepjes gesneden
zwarte sesamzaadjes
4 eetlepels sojasaus
6 eetlepels arachideolie
1 theelepel sesamolie
half bosje koriander, gehakt