Terrine van beenham en kaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maal de roomkaas met de room in de keukenmachine glad. Schep de helft over in een kom en maal de resterende roomkaas verder door met de feta en zontomaatjes tot een gladde roze massa. Schep hier de kappertjes en hamblokjes door en breng op smaak met zout en peper. Vermeng de andere helft van de roomkaas met de blokjes oude kaas en bieslook en breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 2
Bekleed de vorm eerst met vershoudfolie en dan met de plakken ham, druk goed aan en laat wat over de vorm hangt gewoon zitten. Schep de roomkaas met de feta en ham in de vorm en strijk goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan. Bedek met een laagje kaasplakjes en schep hierop de roomkaas met oude kaas en bieslook. Strijk weer goed aan en glad en snijd nu de ham rondom netjes bij. Snijd de sneetjes roggebrood op maat van de vorm en druk dit op de kaasvulling. Dek af met vershoudfolie en laat nog circa twee uur opstijven in de koelkast. Stort de terrine en snijd in dikke plakken. Lekker met een salade en vers brood.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

4 plakken beenham van 3 mm dik
1 plak beenham van 1 cm, in kleine blokjes
400 g roomkaas
2 el room of melk
100 g feta
3 zongedroogde tomaatjes op olie
1 el kappertjes
zout en versgemalen peper
100 g oude kaas, in kleine blokjes
6 plakjes jonge kaas
2 el bieslook, gesnipperd
pat? of cakevorm van 1 l
4 plakjes roggebrood

Keukengerei

vershoudfolie