Terrine van kip, rode paprika en tomaten
- 4 personen
- Voorgerecht
- 30-60 minuten
- Nederlands
- Kerst
1.Verwarm de oven op 160 graden. Maal de kip met de eiwitten fijn in een keukenmachine. Breng de kip op smaak met peper en zout. Bewaar het kipmengsel 20 minuten afgedekt in de koelkast.
2.Roer voorzichtig de tomaten en kruiden door de room en breng die op smaak met peper en zout.
3.Bekleed een terrine- of cakevorm met de plakjes rauwe ham. Laat de uiteinden over de rand hangen. Vul de vorm met een derde met het kipmengsel en leg daar de droog gedepte rode paprika op, vervolgens nog een derde van het kipmengsel en daarbovenop een laag van de kruiden en tot slot het overgebleven kipmengsel. Vouw de overhangende rauwe ham erover en bedek de vorm met een stuk bakpapier.
4.Zet de terrine in een braadslee met heet water. Het water moet tot halverwege de vorm komen. Zet de braadslee ongeveer 1,5 uur in de oven. Laat de terrine daarna afkoelen, liefst een nacht in de koelkast.
5.Serveer de paté in plakken met augurkjes en veldsla.
1 kg kipfilet, gesneden in repen
200 g dun gesneden ongerookte rauwe ham
2 eieren, alleen het eiwit
100 g zongedroogde tomaten, gehakt
100 g verse kruiden, gehakt (bieslook, peterselie en dragon)
100 g kookroom
295 g gegrilde rode paprika (1 pot)
8 augurkjes
Plukjes veldsla
Peper en zout