Thaise curry met gehaktballetjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Thais
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng het gehakt met de gember, zout, knoflook en citroengras en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.

Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan. Bak de currypasta zachtjes aan, giet de kokosmelk en water erbij en breng al roerende aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten sudderen.

Stap 3
Leg de balletjes in de saus en laat in 5 minuten gaar sudderen. Bestrooi het gerecht met bosui en korianderblaadjes. Lekker met noedels of pandanrijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

500 g half-om-half gehakt
1 el gemberpoeder
snuf zout
1 teen knoflook, geperst
1 stengel citroengras, heel fijngehakt (alleen het wit)
1 el olie
1 el groene currypasta
2,5 dl kokosmelk
50 cl water
2 bosuitjes, in ringetjes
handje verse koriander

Keukengerei

Hapjespan