Thaise curry met gehaktballetjes
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 20-30 minuten
- Thais
Stap 1
Vermeng het gehakt met de gember, zout, knoflook en citroengras en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan. Bak de currypasta zachtjes aan, giet de kokosmelk en water erbij en breng al roerende aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten sudderen.
Stap 3
Leg de balletjes in de saus en laat in 5 minuten gaar sudderen. Bestrooi het gerecht met bosui en korianderblaadjes. Lekker met noedels of pandanrijst.
500 g half-om-half gehakt
1 el gemberpoeder
snuf zout
1 teen knoflook, geperst
1 stengel citroengras, heel fijngehakt (alleen het wit)
1 el olie
1 el groene currypasta
2,5 dl kokosmelk
50 cl water
2 bosuitjes, in ringetjes
handje verse koriander
Hapjespan