Thaise spinaziesoep met krokante kip en koriander-limoenroom

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Marineer de kip twee uur in de koelkast. Voeg ook de rode peper en knoflook toe.

Meng de koriander met een beetje van de slagroom en het sap van 1 limoen in een blender. Voeg de rest van de slagroom toe, rasp de schil van de tweede limoen er voor de helft overheen en breng op smaak met peper en zout.

Breng de koksroom en kippenbouillon samen aan de kook. Was ondertussen de spinazie, voeg deze toe en laat het mengsel 2 a 3 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en maak met de blender een gladde soep.

Laat een soeppan met een beetje olie op het vuur opwarmen. De boemboe zachtjes ?aanzweten? en gaar laten worden. Voeg de soep toe, roer deze goed door en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur even doorkoken. Verwarm ondertussen de friteuse of frituurpan voor.

Haal de kip uit de marinade en wentel de stukjes vlees door het aardappelzet- meel. Frituur ze in ca. 4 minuten goud- bruin en maak er spiesjes van.

Breng de soep op smaak met zout, peper, gembersiroop en rijstazijn. Serveer in een glas, schep de room eroverheen en leg de spies erop.

Ingrediënten

200 g verse spinazie
2 dl koksroom
0,5 l kippenbouillon
1 a 2 eetlepels Thaise boemboe (kruidenmix verkrijgbaar in de toko en in veel supermarkten)
1 scheut gembersiroop (naar smaak)
rijstazijn (hooguit een half theekopje verkrijgbaar in de toko)
een marinade van sojasaus, rijstwijn, water en gembersiroop (elk 0,5 dl)
1 rode peper (gehakt, zonder zaadjes)
2 tenen knoflook (geperst)
1 kipfilet (in stukjes)
aardappelzetmeel
0,5 l slagroom, ongezoet
1 bosje koriander
2 limoenen