Tiramisu met frambozen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Klop het eigeel schuimig en lichtgeel met de suiker en roer er de mascarpone doorheen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep dit door het mascarpone mengsel. Zet koud weg en leg ondertussen een laagje lange vingers in een mooi schaaltje of vier kleine schaaltjes. Besprenkel de koekjes met de frambozenlikeur en leg er wat frambozen op. Schep 2/3 van de mascarpone erop en dek af met de rest van de lange vingers. Besprenkel opnieuw met likeur en eindig met het laatste beetje mascarpone. Dek af en zet een paar
uur koud. Strooi voor het serveren de witte chocoladerasp erover en versier met de rest van de frambozen.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

1 vers ei, gescheiden
2 el basterdsuiker
150 g mascarpone
10 ? 12 lange vingers
100 ml frambozenlikeur
200 g frambozen
50 g witte chocolade, geraspt

Keukengerei

Garde Beslagkom E?n grote schaal of vier kleine schaaltjes