Tomatensoep met zongedroogde tomaten en parmaham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de ham met de laurier, oregano, zongedroogde tomaten, ui en knoflook in een pan met een liter water en breng aan de kook. Laat tegen de kook aan een uurtje trekken.

Stap 2
Zeef de bouillon in een andere pan en haal de ham, zongedroogde tomaten, ui en knoflook uit de zeef. Snijd de ham in kleine blokjes en hak de zongedroogde tomaten, ui en knoflook fijn.

Stap 3
Verwarm de olie en bak hierin heel zachtjes de fijngehakte ui en knoflook en tomaatjes. Doe de blokjes tomaat en de bouillon erbij en laat aan de kook komen, laat nog 10 minuten sudderen. Breng eventueel nog op smaak met peper en suiker. Serveer met versgeraspte parmezaan erover en geroosterd focaccia- of ciabattabrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

200 g parmaham aan een stuk
1 laurierblad
1 tl. gedroogde oregano of een takje verse
10 zongedroogde tomaatjes
1 ui
2 tenen knoflook
1 l. water
3 el. extra vergine olijfolie
2 blikjes tomatenblokjes
versgeraspte parmezaanse kaas

Keukengerei

Kookpan Zeef