Varkensfilet, gevuld met paddenstoelentapenade

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Aardappels koken en pureren met de room, boter en wat peper en zout. Witlof ook even koken en dan uit laten lekken.

Oven voorverwarmen op 180 ˚C. Varkensfilet opensnijden en vullen met de tapenade, peper en zout. Inrollen in de spekplakjes.

Ovenschaal vullen met de witlof en de puree, bestrooien met wat geraspte kaas en het vlees erop leggen.

Schaaltje in de oven schuiven en ongeveer 20 minuten bakken. Besprenkel (eventueel) met de truffelolie. Dan direct serveren.

Bron: Proef...nr. 8 2010

Ingrediënten

4 varkensfiletlapjes (van circa 200 g)
200 g gesneden ontbijtspek
1 potje paddenstoelentapenade (100 g)
500 g kruimige aardappels
1 dl kookroom
50 g boter
6 stronkjes witlof
1 zakje geraspte kaas (100 gram)
2 eetlepels truffelolie