Varkensfilet in een olijven/notenkorst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de varkensfilet in een koekenpan rondom bruin in olie met wat boter. Plaats ze 15 tot 20 minu?ten in de oven (totdat de kerntemperatuur 58 gra?den is) en laat even rusten.

Meng de fijngesneden olijven met de gerooster?de amandel.

Besmeer de varkensfilet met de honing en rol ze door het geroosterde amandel? en olijvenmeng?sel. Snijd de varkensfilet en leg op ieder bord drie plakken.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

500 g varkensfilet
50 g boter
2 eetlepels olijfolie
100 g amandelen, fijngemaakt met staafmixer, daarna roosteren
4 eetlepels honing
2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven
2 eetlepels fijngesneden groene olijven