Varkensfilet in knoflookmarinade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stamp de knoflook met het zout, rozemarijn, peper en olie in een vijzel tot een pasta. Kerf het vlees om de paar centimeter in met een scherp mes, leg het in een schaal en wrijf de pasta in het vlees en in de openingen. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Neem het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Rooster het vlees op de barbecue rondom bruin en leg het dan op een bakplaat of stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en leg er een deksel op. Laat in circa 35 minuten gaar roosteren en bestrijk hem af en toe met een kwastje met braadvocht. Neem het vlees van de barbecue, bedek het losjes met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voordat het in plakken gesneden wordt.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2008

Ingrediënten

Stuk varkensfilet van circa 700 g
5 knoflooktenen
1 tl grof zout
1 el verse rozemarijn
versgemalen peper
2 el olijfolie