Varkenshaas, geporcheerd eitje en veldsla

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Wrijf de varkenshaas een half uur van tevoren in met peper en zout.

2.Meng een scheutje azijn met circa vier eetlepels olijfolie en verdeel dit over de veldsla.

3.Snijd het vlees in plakjes van ongeveer 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes om en om op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en leg dit op een voorverwarmd bord. Dek het af met aluminiumfolie.

4.Breng wat water in een pan aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek het ei en laat deze langzaam in de draaikolk zakken. Het eiwit vouwt zich nu langzaam om het eigeel heen. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaar worden en schep het vervolgens voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met nog drie eieren.

5.Verdeel het vlees, het gepocheerde ei, de trostomaatjes en de pijnboompitjes over de veldsla. Bestrooi de salade voor het serveren rijkelijk met versgemalen peper.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

300 g varkenshaas
150 g veldsla
1 eetlepel boter
4 grote eieren
40 g pijnboompitten, geroosterd
8 trostomaatjes
Azijn
Olijfolie, extra vierge
Peper en zout