Varkenshaas met sinaasappelsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Vouw de punten van de varkenshaasjes om en zet ze met een houten prikker vast, zodat het vlees overal even dik is. Borstel de sinaasappel af onder de hete kraan en rasp de helft van de schil. Pers de sinaasappel uit. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en neem ze uit de pan. Laat de gemberwortel kort in het braadvet fruiten en blus af met de fond of de bouillon en het sinaasappelsap. Roer de sinaasappelrasp door de saus. Leg de varkenshaasjes terug in de pan, draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten stoven (de saus mag niet koken). Keer het vlees in die tijd af en toe om.

Stap 2
Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze afgedekt warm. Breng de saus aan de kook en bind met aangeroerd aardappelmeel (de saus blijft dan helder). Breng de saus op smaak met wat zout en/of peper en roer er de in ringetjes gesneden bosui door. Snijd de varkenshaasjes in schuine plakken en schep er de saus over.

Lekker met rijst en roergebakken witlof.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

2 varkenshaasjes van ca. 250 g per stuk
1 sinaasappel
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
2 theel. versgeraspte gemberwortel
1/4 l kippenfond of kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
2 theel. aardappelmeel
2 bosuitjes

Keukengerei

Rasp Citruspers Braadpan